Lysá - Double výstava

18.11.2012 14:19

Tento víkend jsme se účastnily výstavy v Lysé n.L. Soutěžily za nás tři naši morčouni - Noran Grey´s , Klement Z Aldringenu a Victoria Barfleur . Výstava byla pojata formou double , morčátka tedy získala během víkendu dvě posouzení . Naše tedíky posuzovali A.Kroftová a D.Vítková . Vedli jsme si následovně Noran 94,5 a 95,5 bodů - jedna čekatelská kartička , druhá bohužel unikla o fous :/ , ještě bude muset absolvovat nějakou tu výstavu navíc , ale i tak máme radost , Klement 92,5 a 94,5 - opět alespoň jedna kartička málem klapla , leč bohužel odjeli jsme s čistým štítem , až se vyvineme třeba zabodujem příště , ale získali jsme alespoň registraci takže ufffffff , zbytečně tam neseděl :D , oficiálně máme dovoleno stát se taťuldou . No a naše Victoria zabodovala nejvíc - 95,5 a 95,5 - vzácná shoda posuzovatelek , tudíž dvě kartičky čekatele šampiona a k tomu ještě registrační číslo , možná jednou bude i cena :)) , slečna se na výstavě docela líbila i mezi diváky , což mě opravdu těší . Další důkaz že aguti šedá i v solid provedení není nic mdlého a nepěkného , jak by si někdo mohl myslet . Osobně se mi výstava líbila , jen bych uvítala , kdyby nebyla tak blízko holubů , protože tím pádem tam byl dost hustej vzduch , ale jinak paráda . Další části výstavy byly také pěkné , zvlážť začátek králíkářské byl boží , masa lidí běžící po otevření mezi klece s cílem získat nejlepší prodejné kusy , no luxus :)) k popukání . My , co jsme šli jen na kukačku (chyba lávky že jsme si to naivně aspoň chvíli mysleli) jsme měli co dělat i po hodině procpat se ke klecím , tak aby jsme něco pěkného ještě viděli .

No a nazávěr ještě oznámení přírustků - 1.11. se nám narodil dlouho a s napětím očekávaný vrh X - dva tedíčí hoši a slečínka , sem z nich unešená , jsou tak sladký :)) no a 14.11. se narodil genovečce Chockie chlapský strakamakatý vrh o třech geňácích a jednom skiníkovi :) . Každopádně našim cílem jsou i nadále tedánci . I proto jsme si dnes přivezli posilu do červenookých - hladkou ATG samičku z chs Z Meduseldu , slečna ve svém argenťáckém kožíšku skrývá i vlohu pro tříslo , tudíž by pro nís mohla být velikým přínosem , to ale ukáže čas . Profil jí udělám až se zabydlí . No a nazávěr přrustkem do nemorčecího osazenstva je teda králičí rex slečna zbarvení černého dalmatinského , co říct ... V tý salvě ušatých klubíček jsem prostě neodolala , být to na mě , takový 4-5 kousků různých plemen by se u nás hřálo . Holčička je ale vítěz mezi všemi . Je to k mému milému překvapení velkej mazlík , je znát , že pro chovatelku nejsou ušáci jen zvířátkem do králíkárny , který se jen krmí kydá a před výstavou se udělá úprava . Kdepak , je to viditelně s láskou opečovávaný chov , kde ušáci vědí co je lidská ruka i pohlazení a z toho já jsem prostě nadšená . Stránky chovatelky už jsem našla a jsou přidány v odkazech , kdyby chtěl někdo nakouknout , případně přímo vybrat ušáka . 

Jinak pár vrhů tedíčků snad už čekáme , zřejmá březost je u bílé tedinky Rettl a bříška mají i ostatní samičky mimo Valentýnky , snad to není jen sádýlko . Držte pěsti :)