Rok 2010

06.05.2011 00:00

12.12.2010 - Tak dneska se nám definitivně rozprchli naše letošní odchovy a Bořek s Casperem našli nový domov v Teplicích . Zároveň jsme k majitelce dopravili hlídaného morčáka Friga a naopak jsme si přivezli z chs Z Aldringenu nádhernou strakošku Wandu :))) fotky budou co nevidět .

23.10.2010 - Dnes odjel za pomoci mé kamarádky do nového domova poslední áčkař Artuš . Vybrala si ho slečna až z Ostravy , takže se nám barfléurovic rodinka krásně rozsévá po republice , tak je na čase naplánovat další várku mrňousků čokoládových , ať je nás brzy zas víc . Letos už to ale nestihnem , další míma budou na leden a příští rok zaexperimentujeme s barvičkami s naší omladinou . Už se moc těším . K odběru pouze spolu máme ještě Bořka a Caspera , zájemci se hlaste :)

13.10.2010 - Přišla nám zprávička z nového domava Aya , Ajíka po domácku a kluk se má jak prasátko v žitě . Majitelé jsou bezva a myslím , že lepší domov mít ani nemohl . Před spaním kluk poslouchá i pohádky se svou majitelkou , mám radost , že je v dobrých rukou . 

10.10.2010 - Tentokrát je nás o jednoho méně , dneska odfrčel do nového domova s jednou prima rodinkou Ayo,doma nám zbývají ještě tři kluci :) , jinak u našich stálic se neděje nic nového , všichni si stabilně válí šunky a ládujou se k prasknutí . Pomalu se ale schyluje k dalšímu plánování odchovů aby námkluci a holky nenabraly moc špíčků , k čemuž se už začíná osazenstvo přiklánět . Takže nakoukněte někdy , pokud chcete .

12.9.2010 - Ták a je nás zase víc , včera jsme si přivezli tři morčí přírustky Lanchestra Fantom Chlum alias Bubu , Peťulu Matadel Bohemia a Xilasku Od Zuzky . Ze všech máme obrovskou radost a chovatelům děkujeme . Do nového domova naopak odjel Air , nové jméno se brzy dozvíme a kluka můžeme kdykoli vidět . Je blízko a evidentně se bude mít perfektně takže paráda , na nové majitele tudíž čeká už jen Artuš , Bořek a Casper . Ayo frčí do nového domova za týden . Jinak sme stavěli už druhý panelák , takže holky budou mít svůj a kluci taky . Až bude hotovo , nafotíme a šoupnem na stránky .

28.8.2010 - Dne 26.8.2010 se nám narodil dlouho očekávaný vrh D kde se událo pro nás gigantické překvapení v podobě dvou slečinek , kteréžto zůstávají doma , Dalilku si vezme sestra a Drusilka je moje . Dianka tak ukázala že sdědila po babičce atg , čímž nám udělala nezměrnou radost a rozhodli jsme se proto pro příhodného manžela , holka ale asi bude absolvovat registraci , protože budoucí manžel je zdoben nějakým tím zálomkem , což mu ale pro jeho vyjímečnost musíme odpustit a doufat , že tuto ozdobu nebude toliko předávat ... No chcem po něm moc ale neházíme flintu do žita . :)

21.8.2010 - K novému bydlu jsme dnes přiblížili na výstavu v Praze - Toulcově dvoře vyžle Bohouška (Bohumil) , kterýžto bude zatstávat funkci mazla a především chovného kousku rozvíjejícího málopočetné čokoládky v chs Greys , za což jsme moc rádi . Majitelka bude pracovat na řádném vykrmování , aby z našeho vyžláka vyrostl pašák jako jeho taťka :) dále jeho sestřička kulička Bea (Beatrix) putovala s novou majitelkou do chs Drymill , kde se také bude mít velice dobře , užije si travičky a prostorného výběhu s kámoškama a až poporoste bude rozvíjet magpie kresbu na tedí srstičce :) Tak mimísům přejeme ať se jim v novém domově líbí a ať se někdy skrze majitelky ozvou budeme moc rádi :) . Další kluci stále čekají , kdo že si je vybere ... Jinak výstava se opět vydařila , počasí vyšlo opět se mi zdálo že bylo více dlouhánů , ale jeli jsme se podívat hlavně na teddíky a rexíky kterých bylo letos o něco víc , takže třikrát sláva , skoukli jsme i potkánky s cílem zjistit , co že to má ten náš fuzzík Bohouš za barvu a zadařilo se asi tak , že máme aguti self - zajímavost... no ale i tak z toho nejsem o nic moudřejší :/ radši se budu držet morčat :)

14.8.2010 - Dnes jsme dopravili do nového domova chs Z Aldringenu solídky Cecilku a Caesara a strávili jsme u Herinků pěkné odpoledne , pomalu si balí batůžky i Bohumilek a Beatrix , ty přiblížíme budoucím majitelům za týden a zbytek mladých stále čeká na nové majitele , kteří si je zamilují :)

6.8.2010 - Béčka mají měsíc , céčka slaví zítra , jsou to cvalíci . Někteří se již těší na nové domovy , někteří společně s áčky jsou volní . Poslední nastávající prvorodička , sestřina Diana už je jak koule , Cyrilek bude tedy brzy opět tatínkem . Jinak se neděje nic převratného . Těšíme se na nového mazlíka , Jájule bude mít kámošku , zatím slečna roste .

26.7.2010 - Miminka už dostala jména , Caesar a Cecilka jsou rezervovaná chs Z Aldringenu . Caesar se co do barvy ukázal jako poněkud větší oříšek než se původně zdálo , zbarvení se vymyká standartu zaručeně ale po ujasnění písmenek se snad dozvíme co že nám to vlastně Jacklinka s Cirilkem nadělili . Necháme se překvapit . 

18.7.2010 - Kluci z vrhu A se stále těší na nové domovy , u Béček si ještě nejsme jistí zda si nějaké necháme doma ale miminka z vrhu C zřejmě nabízet nebudeme , domov už totiž mají zdá se zařízený .

15.7.2010 - Omlouvám se za dlouhou neaktualizaci našich stránek , měli jsme problém s administrací . Máme zaktualizované odchovy , vrhy A,B,C jsou již na světě a vrh A hledá nový domov . Všechny odchovy nás potěšily svou rozličností a těšíme se co nám naše holky nadělí příště . Nynější vedro nám dává všem pěkně zabrat . Všichni morčíci leží rozvalení v klecích a těší se až bude zas příjemně . Jinak stále čekáme na to zda se Cyrilkovi zadaří s poslední slečnou , sestřinou lila fox Dianou , zatím se nezdá že by na nás něco chystali , nicméně holka má nejvyšší čas tak snad se zadaří ...

30.4.2010 - Tak zažíváme na vlastní kůži jaká je teddí kůže citlivá , naštěstí léčba není kdovíjak složitá , takže to snad budem mít brzy z krku . Byli jsme nuceni přejít z kukuřičných vřeten na pilinové výlisky a zatím se to jeví jako dobrá volba . Jinak naše holky absolvují pobyt u chlapáků a mi už se těšíme jaké medvídky na čoko nám vyvalí , až přijde čas . V osazení  změny nemáme , alespoň zatím . Nicméně naše chovatelské cesty jsou nevyzpytatelné , nikdy nevíme co se naskytne . Přidali jsme pár fotek našich stávajících svěřenců .

1.2.2010 - Holky nám rostou tak půjdou brzy k našim chlapákům . Doma nám přibyl další mazel , sice neplánovaný , ale o to hezčí narozeninové překvapení a důkaz toho , že jít se jen tak podívat do zverimexu se nevyplácí . Je to malý nunu potkánek Bohoušek a až sme doma potkana už nechtěli tomuhle klukovi sme prostě neodolali . více na stránce Mazlíček .

1.1.2010 - Z Bystřan jsem právě obdržela zprávu o čerstvých ledňačkách po Irisce a našem Merlinkovi , máme velikou radost . Více informací v Externích odchovech .

28.12.2009 - Dnes se hlásíme zřejmě s poslední aktualizací v tomto roce . Právě proběhlo veliké vážení našich morčíků , všichni přibrali , u Merlina musíme omezit přísun papání a také mu napařit ženskou , z čehož vyplývá že v plánech budou asi malinké změny a z kondičních důvodů si hold první asi užije právě Merlinek ,ač byl plán původně jiný , ale Cyrilek rozhodně zkrátka nepřijde . S váhama jsme na tom následovně - Merlin má 1290 g , což je už lehce alarmující , Cyrilek se nám vyškrábal na pěkných 921 g , Jája nám taky popřibrala ale jen zlehka na 612 g a tím ji Primulka se svými 643 g předběhla takže kandidát na skrčka roku tu je jasný , obě holky z Galaxie se nám taky škrábou nahoru Jacklin na 501 g a Umberta na krásných 448 g , takže všichni krom Jájule mají nahoře pomalu deset deka . Dále tu máme určitou možnost satén genu kterou se chystáme v příštím roce prověřit . Rozhodně se těšíme na pěkné odchovy .

7.12.2009 - Ráno jsme vyrazili do Prahy pro dvě nové morčinky od rodiny Urbaníkových , mojitelů chs Galaxie morčat . holčičky nám osobně přiblížili , mockrát děkujeme . Obě jsou pěkně vypasené a hezčí než jsme čekali , během odpoledne už se docela pěkně zabydleli . Zítra doplníme fotky , ve skutečnosti jsou ale mnohem hezčí . Zároveň proběhlo velké vážení - naše malá mazlinda Jája má jen 575 g nicméně kondici má dobrou a papá i víc než ostatní , jen je prostě malá a děsně ulítaná , takže udělat z ní prasátko prostě nejde , osvalená je ale na svou velikost dost dobře . Méďové - nejmladší Umberta má skvělou váhu 354g , hlaďanda s ATG Jacklin má 438 g , Primulka má 540 g , Cyrilek má 830 g a náš pecivál Merlin 1215 g (odteď pod lupou sledován) . No a to je zatím vše :o) 

14.11.2009 - Dneska jsme si byli v Bystřanech pro našeho domorodce Merlina a zároveň nám byla přibalena kráska Primulka z chs Cavia Carnea za kterou moc děkujeme paní Petře Wimmerové a zároveň děkujeme i rodině Herinkových za dočasné opatrovaní a ládování našich čoko-bílých čuníčků , holčička je typově moc hezká a povahově úžasnej mazlík a kliďas , těšíme se jak bude prospívat .

23.10.2009 - Cyril je doma . Je to frajer . Registrovaný bílý rubínooký . Registrační číslo je 0628/09

21.10.2009 - V neděli jsme si přivezli malou číču Terezku , kámošku pro našeho kocouře Otíka , protože on si s morčaty moc nepokecá . Brzy pojedeme pro další přírustky do naší smečky . Pozítří pro morčího samečka domácky řečeného Cyrila , oficiálně Constantin U tří sedmikrásek . V listopadu se nám vrátí Merlinek a přivezem si s ním i malou Primulku Cavia Carnea a tím se vytvoří základ našeho chovu .

10.10.2009 - Tak má Merloušek další ženskou , je jí skořicová Aldringenská Iris Cavia Carnea , mimča budem čekat snad na prosinec přijde na to jak se Merlin pochlapí . Nemůžem se dočkat jak se medvídkům zadaří .

29.9.2009 - Merlinek už zapracoval na prvních potomcích s Vánoočkou z Hvězdné a koncem listopadu můžete v chs Z Aldringenu očekávat mimísky na čoko , moc se těšíme . Aby se merloušek nenudil , vyfasuje v Aldringenu brzy další ženskou , nechte se překvapit . Osobně jsem moc zvědavá co nám holky vyvalí za pokládky , hold si ale musíme počkat . Více v plánovaných odchovech na stránkách Aldringeňáků . Dále prozradím že Merlin nepřijede v listopadu domů sám už se moc těšíme .

8.9.2009 - Merlinek z Meduseldu byl v neděli zaregistrován a rovnou odjel s Dančou Herinkovou do chs Z Aldringenu rozšiřovat řady morčátek na čokoládě . Doufáme že se zadaří a za dva měsíce se nám spokojený vrátí . Registrační číslo je 1443/09 . Jsme na něj moc pyšní .